Naast de smaak heeft de kleur van voeding en dranken een niet te verwaarloosbare invloed op het aankoopgedrag van de consument. Misschien zal daarom de kleur van het jaar – living coral – binnenkort zijn intrede doen in de voedingsindustrie, en waarschijnlijk veroorzaken coral-getinte gerechten een indrukwekkende buzz op sociale media zoals Instagram, Pinterest en Twitter.
De eerste indruk van een gerecht wordt beïnvloed door wat je ziet, genieten doe je eerst met de ogen, het is pas nadien dat je ervan proeft! Living coral aspireert energie en leven met een toets van zachtheid en tederheid. Benieuwd naar hoe ook jij je gerechten pimpt met deze levendige oranje-roze kleur? Ontdek hieronder de tips om jouw gerechten op een natuurlijke manier te kleuren!
Living coral het hele jaar door
- Rode biet
Werk pastaschotels af met een sausje van gemixte rode biet met verse kaas. Gebruik hiervoor ongeraffineerde pasta voor meer vezels. Of voeg de gemixte rode biet toe aan een puree van zoete aardappel, afgewerkt met enkele amandelen. - Pompelmoes
Een goede start van tournée minérale? Neem een Infused water met pompelmoes en rozemarijn mee naar het werk! Partjes pompelmoes vergezellen ook goed gerechten van zeebaars samen met bijvoorbeeld kappertjes. - Granaatappel
Werk slaatjes af met een mengeling van geitenkaas en granaatappel. Meng deze twee ingrediënten eerst goed samen en laat ze een 20-tal minuten staan zodat de kaas de living coral kleur aanneemt. - Roze chocolade
Al gehoord van dit nieuwe Belgische product? Vergezel natuuryoghurt met een topping van geraspte roze chocolade en werk af met enkele frambozen bijvoorbeeld. - Watermeloen
Maak een granité van gemixte watermeloen door het samen met limoensap, munt en honing te mengen, minstens 4 uur in te vriezen te bewaren en elk half uur om te roeren.
Een coral-latte voor een huggle moment
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ½ tas melk of plantaardig alternatief
- 1 rode biet
- 1 cm gember
- 1 koffielepel speculooskruiden
- 2 koffielepel honing
Bereiding
- Gaar de rode biet in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai hiervoor de ongepelde rode biet in aluminiumfolie. Pel de rode biet wanneer deze gaar is (prik in de biet met behulp van een vork om dit na te gaan).
- Snij de rode biet in kleine stukken en plet de gember.
- Mix alle ingrediënten in een blender, met uitzondering van de ½ tas melk, tot een vloeibare en gladde massa.
- Breng deze mengeling in een kleine pot aan de kook, en zeef het door een fijne zeef.
- Verdeel het over twee tassen en werk af met een laagje schuimende melk, geen schuimer in huis? Mix de ½ tas melk enkele minuten te mixen tot een licht-schuimend resultaat.